Vogels - Vögel - Oiseaux - Birds

uit 2016 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kip, Huhn, chicken, poule

2022

Hopvogels, Wiedehöpfe, hoopoes, huppes

2021

Nieuwsgierige uil, neugierige Eule, curious owl, hibou curieux

2021

Deze nieuwsgierige uil, heeft zoals alle uilen die ik heb gemaakt, zijn bestaan te danken aan een levende gewonde uil, die aan de kant van de weg werd gevonden. We hebben geprobeerd om zijn gezondheid te verbeteren, maar dat was toch niet gemakkelijk. Daarom hebben we toen een opvang voor uilen voor hem gezocht.

Verliefde vogels, verliebte Vögel, loving birds, oiseaux amoureux

2021

Verliefde vogels. Dit beeld is symbolisch voor alle vogels, die allerlei soorten paargedrag vertonen (baltsen). Dat van pauwen is bijzonder, maar duiven kunnen er ook wat van. Duiven zijn soms trouwer dan mensen en blijven vaak als paar bij elkaar. Naast ons huis staat een walnotenboom met duivennesten, waar we de doffers dansjes zien uitvoeren. Met koerende geluiden proberen hun uitverkorene aan te lokken.  

Pinguïns met jong, Pinguine mit Jungem, penquins with joung, manchots avec petit

2020

Meeuw, Möwe, gull, mouette

2019

Wijze uil, weise Eule, wise owl, hibou sage

2019

De uil was in de klassieke oudheid een symbool van kennis, wijsheid en scherpzinnigheid (Wikipedia).

Ontluikende liefde, aufblühende Liebe, budding love, amour éclore

2020

Ons huis kijkt uit op de Limburgse beboste heuvels, waar heel wat vogels voorkomen. In onze tuin hebben misschien wel 30 verschillende soorten vogels van alles van hun gading gevonden en veel hebben er genesteld. Dit beeld heet “Ontluikende liefde”, omdat wij in het voorjaar soms baltsende vogels zien. Het keramische beeld stelt geen bepaalde vogels voor, maar fantasievogels.

Dansende kippen - tanzende Hühner - dancing chickens - poules dansantes

2016

Dansende kippen hadden we natuurlijk niet, maar we hebben al jaren kippen. Helaas zijn kippen niet altijd even leuk, ze hebben een pikorde. Meestal hadden we gelukkige kippen. Vroeger hadden we er ook nog hanen bij. Die macho's hielden er echt van om kippen te bespringen. Nadat we besloten hadden dat we geen hanen meer willen hebben, werd het een stuk rustiger.

Niels Holgersson

2016

Nils Holgersson is de hoofdpersoon van het kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis (Zweeds: Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige) van Selma Lagerlöf uit 1906 (Wikipedia)

Vrolijke uil, heitere Eule, merry owl, hibou joyeux

2016